Reilu Kuski

Kuva: Jari Piirala

Reilu Kuski -ohjastajakilpailu starttaa jälleen kesällä 2024 RW Harness ReiluCup -osalähtöjen muodossa kahdessa eri kilpailusarjassa:

  • RW Harness ReiluCup -Monté
  • RW Harness ReiluCup -Attelé

Kilpailun ideana on saada ohjastajat kiinnittämään huomiota ajotapoihin ja arvostamaan reilua kilpailuasennetta sekä tuoda raviurheilua myönteisesti esille yleisölle. Idea periytyy Montén Reilu Kuski -kilpailusta, jota järjestettiin vuosina 2015-2022 monté-kuskeille Monté Team Finland ry:n toimesta. Kesällä 2023 Reilu Kuski -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa RW Harness ReiluCup -sarjojen muodossa, jolloin mukaan tuli myös kärrysarja. (Tilasto 2015-2022: Kilpailussa sijoittuneet) (Tulokset 2023: MONTÉ ja ATTELÉ)

Osallistuminen RW Harness ReiluCup -osalähtöihin ei edellytä ohjastajalta erillisistä ilmoittautumista eikä siihen kuulu osallistumismaksua. Toisin sanoen kaikki ko. lähtöihin osallistuvat ohjastajat ovat mukana kilpailussa ja ohjastaja voi osallistua kumpaankin sarjaan.

ReiluCup-pisteitä lasketaan ohjastajalle jokaisesta ReiluCup-osalähdöstä menestyksen mukaan, mutta rangaistuksia ei sallita (ks. Kilpailusäännöt alla). Erillistä finaalilähtöä ei ole, vaan eniten pisteitä kerännyt ohjastaja on voittaja.

Yhteistyökumppani RW Harness lahjoittaa molempien kilpailusarjojen voittajille kolmensadan euron RW Harness – lahjakortin nettikauppaansa.

Kilpailua hallinnoi edelleen Monté Team Finland ry ja yhteyshenkilönä toimii Joanna Karling p. 0456300112. Pistelaskennasta vastaa yhdistyksen kilpailuvastaava Eini Nevalainen (sähköposti: einimarita.nevalainen[at]gmail.com).

 

Kilpailusäännöt RW Harness ReiluCup 2024

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

  • RW Harness ReiluCup -Monté (raviratsastus)
  • RW Harness ReiluCup -Attelé (kärryiltä ajo)

Kilpailusarjojen (Monté/Attelé) pistelaskut suoritetaan erikseen.
Molempien kilpailusarjojen (Monté/Attelé) voittajat palkitaan erikseen.

Osallistuminen

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki ohjastajat, jotka osallistuvat RW Harness ReiluCup -osalähtöihin. Osallistuminen ei vaadi erillisistä ilmoittautumista. Ohjastaja voi osallistua kumpaankin sarjaan.

Kilpailuaika

Pisteet kilpailussa lasketaan kymmenestä osalähdöstä, jotka ajetaan kesäkuukausina (kesä, heinä, elo). Osalähdöt ajetaan kymmenellä paikkakunnalla. Raviradat merkitsevät RW Harness ReiluCup -kilpailuun kuuluvat lähdöt: yksi lähtö molempiin kilpailusarjoihin (Monté/Attelé) samana ravipäivänä.

Pistelaskenta

ReiluCup-pisteitä lasketaan ohjastajalle jokaisesta ReiluCup-osalähdöstä menestyksen mukaan, mutta rangaistuksia ei sallita. Rangaistus voi olla varoitus, sakko tai ajo-/kilpailukielto. Sakko tai varoitus ohjastajalle nollaa kyseisen osalähdön sijoituksesta saadut pisteet. Ajo- tai kilpailukielto nollaa kaikki kilpailijalle siihen asti kertyneet pisteet.

Kilpailijan kokonaispisteisiin lasketaan pisteet sijoitusten perusteella seuraavasti:
voitosta alkaen 20-15-10-7-5-3-2-loput sijat 1 piste. Myös hylätty tai keskeytetty suoritus antavat yhden (1) pisteen.

Erillistä finaalilähtöä ei ole, vaan eniten pisteitä kerännyt ohjastaja on voittaja.

Tasapistevertailu

Lopullisessa pistelaskussa tasapistetilanteessa ratkaisee kilpailijan parempi paras sijoitus ja niiden lukumäärä. Mikäli tasapistetilanteessa kilpailijoilla myös parhaat sijoitukset menevät tasan, ratkaisee parempi osalähdöissä ajettu km-aika.

Rangaistuksen poisto

Kilpailijan on tehtävä ilmoitus Monté Team Finland ry:n kilpailuvastaavalle sähköpostitse, mikäli tekee valituksen Hippokselle saamastaan sakkorangaistuksesta tai ajo-/kilpailukiellosta. Ilmoitus on tehtävä Hippoksen säätämän muutoksenhaun aikarajoissa. Ellei ilmoitusta tehdä, rangaistus jää voimaan ReiluCup-pistelaskentaan mahdollisesta rangaistuksen poistosta huolimatta.

Esimerkkitapaus: Ohjastajalle määrätään ajokielto, mutta hän anoo siihen muutosta Hippokselta. Kilpailija ilmoittaa heti Monté Team Finland ry:n kilpailuvastaavalle hakevansa muutosta saamaansa rangaistukseen. Hippoksen päätöksellä ajokielto perutaan. Kilpailija ei menetä keräämiään ReiluCup-pisteitä.

Reklamaatio

Kilpailija vastaa pistelaskun oikeellisuudesta. Reklamointiaika on kaksi (2) viikkoa viimeisen osalähdön jälkeen. Reklamaatio pitää tehdä Monté Team Finland ry:n kilpailuvastaavalle sähköpostitse. Myös kesken kilpailun, kilpailuaikana, kilpailija voi pyytää oikaisua pistelaskentaan, mikäli huomaa välipistelaskennan olevan virheellinen. Huomioi kohta ”Rangaistuksen poisto”.

Palkinnot

Kilpailun molempien sarjojen (Monté/Attelé) voittajat palkitaan 300€ (kolmesataa euroa) RW Harness -nettikaupan lahjakortilla.

Palkinnot ovat henkilökohtaisia ja niitä ei voi myydä, vaihtaa eikä luovuttaa toiselle. Mikäli voittaja ei halua vastaanottaa palkintoa, jää se järjestäjälle.

Vain Monté Team Finland ry:n hallitus voi muuttaa tämän kilpailun sääntöjä.